14/04 UPDATE COVID-19

wo 14 april 2021

UPDATE CORONAVIRUS COVID-19

Het Coronavirus heeft ons nog steeds stevig in de greep. Voetbal Vlaanderen volgt de situatie op de voet. Via ons blogartikel blijf je altijd up to date van de laatste nieuwe wendingen en beslissingen.

Woensdag 14 april

Op het Overlegcomité van 14-04-2021 werden heel wat zaken beslist die een impact hebben op ons voetbal.

Het is voorlopig nog wachten op het Ministerieel Besluit en bijkomende concrete info van Sport Vlaanderen. Wat we al zeker kunnen meegeven is dat:

  • Vanaf 26-04-2021 de senioren (+18) terug met 10 (incl. begeleider), mits inachtname van de afstandsregels, buiten mogen sporten in plaats van met 4. Men keert bij deze terug naar de situatie van 08-03-2021.

Op basis van de communicatie van het Overlegcomité mogen we voorlopig* verwachten dat:

  • Er voor de jeugd niets verandert tot en met 08-05-2021.
  • Er vanaf 08-05-2021 opnieuw wat extra mogelijkheden zijn om buiten te sporten! Zo zouden outdoor (vriendschappelijke) wedstrijden en trainingen voor alle leeftijden t.e.m. 25 personen tegelijk opnieuw mogelijk worden.
  • Vanaf 08-05-2021 de terrassen van onze voetbalkantines opnieuw open mogen!

Zoals hierboven aangehaald is het nog wachten op bijkomende informatie. Van zodra deze voorhanden is communiceren wij meteen.

*Onder voorbehoud van de evolutie van de Covid-19 en vaccinatiecijfers.

Donderdag 25 maart

DIE VOETBALTRAINING, ONZE HOBBY, GEEFT ONS MENTAAL ZUURSTOF! #BLIJFSPORTEN

Op basis van de persconferentie na het Overlegcomité van 24 maart 2021 blijven de meeste maatregelen voor sport zoals aangekondigd op 22 maart gelijk. Enkel voor personen vanaf 19 jaar, wordt het toegelaten maximum aantal personen in een sportgroep gereduceerd van 10 naar 4 vanaf 27 maart.

Nu de scholen voor onze jeugdspelers gesloten worden is het van groot belang dat zij kunnen blijven voetballen, buiten in een veilige omgeving. Dit moment van sport en ontspanning heeft een immense waarde voor de spelers en speelsters en hun coaches. Voetbal Vlaanderen hoopt dat zoveel mogelijk clubs, binnen het veilig kader en regelgeving, trainingen blijven aanbieden. Het maakt een wezenlijk verschil in moeilijke tijden. Bedankt aan al onze clubs, spelers, coaches, ouders, vrijwilligers en ga zo maar door voor hun inzet!

Lees meer over de nieuwe coronaregels geldend vanaf 27 maart 2021.

Maandag 22 maart

Helaas stijgen de coronacijfers weer fors en worden een aantal versoepelingen teruggeschroefd. We volgen nieuwe informatie vanuit het federale niveau (federale FAQ) en Sport Vlaanderen op de voet en zorgen voor een eventuele update van deze regels van zodra nieuwe info beschikbaar is.

Lees meer over de nieuwe coronaregels geldend vanaf 22 maart 2021

Maandag 8 maart

Op basis van het Ministerieel Besluit van 7 maart 2021 zijn een aantal nieuwe basisregels voor sportactiviteiten vanaf 8 maart van toepassing. We volgen nieuwe informatie vanuit het federale niveau (federale FAQ) en Sport Vlaanderen op de voet en zorgen voor een eventuele update van deze regels van zodra nieuwe info beschikbaar is.

Vrijdag 29 januari

Ook wil Voetbal Vlaanderen iedereen zoveel mogelijk de kans geven om terug te voetballen van zodra het toegelaten en veilig is. Vandaar bieden we concrete info aan voor onze clubs, spelers, ouders, trainers, scheidsrechters en alle actoren binnen onze voetbalgemeenschap over jeugdvoetbal U6 tot en met U21, recreatief voetbal, minivoetbal, reservecompetities en G-voetbal.

Lees meer over de nieuwe coronaregels en bijkomende informatie m.b.t. de stopzetting van de competities.

Maandag 25 januari

De crisiscel van de KBVB, waarin alle geledingen van het Belgisch voetbal (Voetbal Vlaanderen, ACFF, Pro League en KBVB) zijn vertegenwoordigd, is opnieuw bijeengekomen op maandag 25 januari.

Amateurcompetities 2020-2021, voetbal en futsal, voor mannen en vrouwen, met stijgen en dalen, van Nationale tot en met 4de provinciale worden definitief geannuleerd. Concrete info over jeugdvoetbal U6 tot en met U21, recreatief voetbal, minivoetbal, reservecompetities en G-voetbal volgt later.

Deze beslissing was de enige mogelijke in het licht van de gezondheidsmaatregelen die nog steeds van kracht zijn met het oog op de bestrijding van Covid-19.


25/01 UPDATE COVID-19

Raadpleeg hier de gevolgen van deze beslissingen