Archief

Seizoen 2022 -2023

16/10/2022
Het zit erop. Stefan Berth is voetballer af. De 45-jarige Lembekenaar viel zondag in de slotfase voor een allerlaatste keer in bij tweedeprovincialer Leeuw-Brucom, waar hij aan zijn negende seizoen bezig was. Lees verder in Het Nieuwsblad.be
en ook in Het Nieuwsblad.be van 22/10


Wat een manier om een zondag door te brengen!
Lekker eten van Nesta! 😋 een sprankelende 5-1 overwinning in de strijd der Leeuwen 🦁 Prachtig gewoon! Wij danken uiteraard onze sponsors die we met de footlunch in de watjes hebben gelegd!
Maar onze grootste dank vandaag gaat uit naar DE CAPI! Jarenlang onze rots in de branding! Een waardig afscheid voor een ware clublegende! 1000x dank voor alles wat je onze club hebt gegeven! Een waar voorbeeld voor de vele jonge spelers die onze club rijk is!


Einde Bekeravontuur : OHL – Leeuw Brucom 11-0.
We begonnen goed aan de wedstrijd en speelden aardig mee. Maar na 15 min vond Leuven de opening al rook deze zo veel naar offside als Leuven naar Stella. Daarna kenden we een zwak moment en Leuven kon gaan rusten met een 4-0 bonus.
Na de rust starten we nog sterk, maar eens de 5-0 stak Leuven de stadionverlichting aan maar bij ons ging het licht uit.
Al bij al een mooie ervaring rijker.
Nu opnieuw focus op competitie met woensdag (naar Boutersem) en zaterdag (thuis tegen Kester-Gooik) belangrijke wedstrijden voor de boeg.Versterking van onze staf :
Alain Lecluyse wordt T2 bij onze P1, hij zal Christian Agneessens bijstaan met zijn rijke kennis en ervaring in het damesvoetbal. Want Alain is voor velen geen onbekende: hij was jaren actief bij oa RSCA en OHL.
Welkom Alain en succes!

Welkom aan Clara Bekaert, keeper komt over van Irlande Auderghem (D2) Clara speelde er 5 jaar en speelde 3 jaar geleden kampioen in P1 en won toen ook de beker van Waals Brabant. Ze is de tweelingzus van onze Alix en dat is er uiteraard duidelijk aan te zien😊. Veel succes Clara !

Met grote trots stellen wij u voor aan onze nieuwe Trainsters van onze P2 : Sofie Devillé. Voor velen geen onbekende, maar hieronder lijsten we toch graag eens haar carrière op als speelster en als trainster.
Welkom Sofie en veel succes met deze mooie uitdaging.
Spelersoverzicht:
DV Lot (1e prov – 2de nat)
OHL (1e nat)
Rhodienne (1e prov)
DV Lot (3de nat)
Trainersoverzicht:
OHL U15 Dames
Universitaire ploeg dames KUL
VC Lot U9
FP Halle – Gooik dames jeugd
FP Halle – Gooik dames A (T1 & T2)
+ opleiding Physical coach niveau 1


Seizoen 2021 -2022

De BMW Louyet Cup 2022

Wat een editie! Wat een doelpunten! Wat een talenten.Terwijl PSG met monsterbedragen een speler langer bij de club kan laten tekenen, lieten de talenten van bij ons, zien dat geld niet alles is. Onder een stralende zon zagen de toeschouwers hoe Bouyaka🥇 met de eerst plaats ging lopen! Het podium werd vervolledigd door FC Tekkers🥈en Bakuna Matata! 🥉CP Leeuw ging met de fair play beker lopen 🏆Vriendelijke jongens moeten we toegeven 😉De laatste beker die werd uitgedeeld was de zuipbeker 🍺🏆 die werd uiteindelijk gezopen… euh gewonnen door ZVC Racing Reds! Een dikke merci aan alle ploegen, supporters en natuurlijk de vrijwilliger voor een top editie! Wij hopen jullie volgend jaar terug te zien! Tot dan! #VamosLeeuwBrucom❤️💛 (D.M)

mei 2022. Eerder dit jaar hadden wij een post van 3 spelers die al 25 jaar bij onze club zaten . Gisteren hebben wij sportief afscheid genomen van eentje daarvan. Wesley ‘Wezze’ Michiels stapte gisteren voor de laatste keer het veld op in onze kleuren 25 jaar dedication en clubliefde, enkel de Maldinis en Tottis van deze wereld doen het hem na, maar geen van die mannen heeft zo een afscheid gekregen! Afsluiten met een derby tegen Zuun en dan nog scoren ook! (Of waren het er 5?). Ne grote meneer die alle normen en waarden van onze club bezit en die ook altijd tentoon stelt. Maar wees niet getreurd, wie deze klasbak in levende lijve wilt zien, zal nog kansen genoeg krijgen. Wezze zal onze staf van de P4 versterken met zijn expertise zowel op als naast het veld!
Merci Wezze! Voor alles!
Eerste junior ploeg van SK Leeuw.
April 2022. Onze u13’en trokken voor hun laatste match van het seizoen richting Haacht. De eerste 2 kwartiertjes namen we een zondagse start. De combinaties lukten niet en er was veel stilstand. De tegenstander maakte hier gebruik van en scoren lukte het wel. Nadien schoten onze Leeuwinnen in actie. We begonnen terug te combineren en slaagden erin enkele knappe goals te scoren. We wonnen de match uiteindelijk met een knappe 8-13 score.Voor sommige meisjes was dit de laatste match als u13. Zij spelen volgend seizoen bij onze u16 meisjes. Ik wens hen dan ook veel succes bij het vervolg van hun carrière. Trots op deze toppers!!!
Ps: ook een welgemeende dank je wel aan alle ouders om wekelijks klaar te staan en ons door weer en wind te steunen! (M-B.E)
April 2022. U16 meisjes sluiten de competitie af met 2 zeges! Vandaag stond de uitgestelde match op SK Laar op het programma om 13u30. Met in het achterhoofd dat er ook nog om 17u15 op Dames Ternat diende gevoetbald te worden werd een 0-2 voorsprong bij elkaar gevoetbald waarna de match gecontroleerd verder uitgespeeld werd zonder zelf kansen weg te geven zodat de zege veilig gesteld werd. De meisjes gingen op hun elan door op Ternat en kwamen 0-1 voor maar verloren hun concentratie wat en ook de vermoeidheid begon te spelen. Een 2-1 achterstand werd alsnog omgebogen naar een 2-3 voorsprong maar Ternat kwam alsnog langszij maar in de allerlaatste minuut wisten de u16 alsnog de 3-4 winning goal te maken vanuit hoekschop. Hiermee hebben ze alvast hun doorzettingsvermogen getoond en hebben ze alvast getoond dat ze klaar zijn voor de overstap naar de Dames volgend seizoen … de Dames krijgen alvast jeugdig geweld en talent erbij volgend seizoen! Proficiat meisjes om op 1 namiddag 2 lastige uitmatchen af te sluiten met 2 mooie en oververdiende zeges!
17 april 2022,KSC.Machelen. Na een ware heldenstrijd verzekeren onze Leeuwen zich van het behoud in 2de provinciale 😍 Na de rust werd een 2-0 achterstand omgezet in de 2-3 winst, op deze manier pakken we de cruciale 3 punten naar huis mee. 💯 Goed weer, Parijs Roubaix en uw favoriete voetbalclub die wint en het behoud afdwingt, moeten we nog iets meer hebben? 🤔 Ik alvast niet! 😎 Niet te vergeten: Een zalige Pasen gewenst van onze rood gele leeuwen 🐇🦁PS: Gisteren bogen de jongens van onze P4 ook een 2-0 achterstand om tegen leider Rhodienne, zo zijn ze de enigste ploeg die 6/6 pakt tegen de leider 😉#VamosLeeuwBrucom❤💛
10 april 2022. Wat een geslaagde 3de Footlunch van dit seizoen! 😍 Goed eten, goed weer en vooral een groep top mensen. Wij willen dan ook alle sponsors bedanken. Zowel degene die aanwezig waren als degene die niet aanwezig waren! Dankzij jullie kunnen wij voortbestaan! Merci!
P1 wint laatste competitie thuismatch tegen een moedig Sparta Lombeek en kleurde de wedstrijd met enkel beauty’s van doelpunten. Eindstand 11-0 Proficiat dames! (D.M.)
2021-2022. U6 met mascotte Marcel
2021-2022. -U12-
2021-2022. -U7-
2021-2022. -U8-
2021-2022. -U9-
2021-2022. – U9W.
2021-2022. -U13W-
2021-2022. -MU13-
2021-2022. -U15-
2021-2022. -MU16-
2021-2022. – P3 –
2021-2022. – P1 –
U13M: onze meisjes zijn bezig aan een heel knap seizoen met vele zeges. Vandaag stond Veldkanteva’s op het programma. Onze Leeuwinnen speelden mooi en aanvallend voetbal en mochten zo genieten van een knappe 3-18 overwinning.Zin om deze meisjes te vergezellen op training? Altijd welkom op maandag en woensdag van 18u tot 19u15. ⚽️❤️💛(foto van op Perk 0-16 overwinning) (M-B.E)
9 april 2022. Elk jaar is de match tegen Pepingen-Halle een sensatie! Met de wind in de rug en een pizza in de maag van Margot, scoorde ze midden eerste helft de 1-0. Vreugde alom . De tweede helft begon overmoedig en leverde een jammere gelijkstand op. Bijna kregen de coaches een hartaanval maar de P3 verraste de laatste 10 min met 2 extra goals. Deze spannende en schitterende match eindigde 3-1. Zo eindigt het P3 seizoen toch nog winnend ?.Al moet de P3 wel de winnerskreet nog leren 😉(M.V.)
30 januari 2022: P1 wint 1-3 op Wijgmaal (4e) en blijft zo steviger in 3e positie. Inde eerste helft kwam een goed uitgeslapen Leeuw Brucom via de Wakkerzeelsebaan vlotjes 0-3 voor. Kort na de rust milderde Wijgmaal en werd het nog een paar keer warm. Maar eens de rust was teruggekeerd speelden onze leeuwinnen de wedstrijd rustig uit met nog tal van kansen. Forza Leeuw Brucom ! (D.M.)
12 december 2021. P1 wint 3-0 van Boutersem. In een potige wedstrijd was het soms letterlijk knokken om de dik verdiende overwinning thuis te houden. Het was pas kort na de rust dat de geslepen tegenstander van ervaring zat werd en we konden scoren. De beloofde spaghetti van de trainer na 9 op 9 komt er aan! Proficiat dames !
5 december 2021. Een vroege voorsprong verdedigen tot de laatste seconden? En zo met 1-0 winnen van schepdaal. ⚽️ #VamosLeeuwBrucom
4 december 2021. Onze P3 speelde de rasechte derby op Pepingen-Halle. In een gesloten wedstrijd waren de betere kansen voor ons, al hield Laura Tudts met een wondersafe kort na de rust onze netten schoon. Dat was ook de enige kans voor Halle. Wij van onze kant kwamen er voetballend goed uit, maar de frisheid ontbrak voor de final touch. Eindstand 0-0. Voor ‘onze’ Karen was het ook een blij wederzien met de ploeg waar ze jaren het mooie weer heeft gemaakt ; vandaar dat het vandaag dan ook bitter koud was in Pepingen 😊.Proficiat Youngsters! FORZA Leeuw Brucom ! (D.M.)
30 oktober 2021. Onze P1 won de bekermatch met 1-4 op Huldenberg, de ongeslagen leider in P2. Een overtuigende overwinning die nooit in het gedrang kwam; aan de rust was het al 1-3 en in de 2e helft deden we daar nog een streep bij
(zie filmpje op onze Facebook). Huldenberg begon 10 spoken en 1 spin te zien en na de wedstrijd kregen we ons verdiend stukje pompoen-cake. In de mist van een sigaar doken we de Halloween nacht in. Proficiat dames !
29 oktober 2021. P2 verliest op Tervuren met 4-2. Onze 10 moedige dames speelden een zeer verdienstelijke wedstrijd en hadden nog net voldoende kracht over voor een mooie lach op de foto. #voetbalisplezant
24-10-2021 P2 Leeuw Brucom – KHO.Huizingen 4 – 0 (Foodlunch)
23 oktober 2021. P1 Leeuw Brucom – BX.Brussel 16 – 0
22 oktober 2021. P2 dames speelde een fel bevochten strijd tegen Zemst. De wedstrijd was een staaltje van wilskracht
en inzet. Eind uitslag 4-4 proficiat dames. Zo blijven verder werken.
16 oktober 2021. P1 wint 5-1 van RWL Wolfsdonk en schuiven op naar de 6e plaats.
Volgende week is er een vriendschappelijke match thuis tegen Bx Brussel en op 30/10 is er de beker van Brabant op Huldenberg. Proficiat dames!
16 oktober 2021. En de eerste 3 punten zijn binnen voor onze P3! 🥳💪Leeuw Brucom – Haren: 1-0.
9 oktober 2021 P1 : Veltem – Leeuw Brucom 4-4 Winnen doe je met zijn allen en verliezen ook; en soms kan dat in 1 match. Van 0-4 voor naar 4-4 gelijk. Hoe ga je dit thuis uitleggen?
3 oktober 2021. Verdiende 4-1 overwinning van onze P1 tegen Wijgmaal. Van in het begin kansen in overvloed maar het duurde wel even om de geruststellende kloof te slaan. Proficiat dames !
3 oktober 2021. Onze P3 verloor met 0-11 van RWDM die een klasse te sterk waren. Maar we hebben als ploeg gevochten en alles gegeven tot het einde! Top!
12 september 2021 Nieuwe Coach P1?
11 september 2021. P1 competitiestart met een 3-3 op Boutersem.

Tony Paridaens :
“Dit is een speciale match voor mij

Met Kester Gooik krijgt de fusieclub zondag al een titelkandidaat voor de voeten.
Groot-Dilbeek, Asse-Zellik, Kraainem en Kester-Gooik zullen dingen naar de titel”, meent trainer Tony Paridaens. “Ons doel is de middenmoot, met graag uitschieters tegen de toppers. In het voorbije coronaseizoen waren we met 13 op 15 de verrassing, maar het wordt bijzonder moeilijk dat te evenaren.
De spelerskern bleef ongewijzigd, terwijl onze voorbereiding er alvast mocht zijn. Intussen ben ik elf jaar bij Leeuw Brucom, met twee jaar onderbreking bij Kester Gooik. Het is dus een speciale match voor mij, ook omdat collega Danny Vierendeel bij KVKG assistent-trainer is. 01/09/2021 om 20:37 door lbh.

Stefan Berth (44) is oudste speler in Vlaams-Brabant: “Ik voel me terug een jonge hinde” Lees verder in HLN

Stefan Berth staat fysiek nog altijd paraat tussen zijn jonge ploegmakkers.

De U21 wonnen zaterdag 5 september 2021 hun eerste competitiewedstrijd thuis van Lennik met 6-0. Proficiat aan de spelers en staf. 

Aangezien we bij Leeuw Brucom het vrouwenvoetbal een warm hart toedragen, organiseerden we op 1 september een Futbalista-evenement voor meisjes van 6 tot 12 jaar. Ook onze Red Flames begonnen ooit als meisje aan hun voetbalcarrière. Kon je er niet bijzijn op 1 september maar wil je als meisje kennismaken met voetbal (of ken je meisjes die willen leren voetballen), kom dan gerust naar onze gratis vervolgtrainingen van 6, 8 en 13 september.

Futbalista Festivals VOOR MEISJES
Futbalista Festivals zijn ludieke voetbalspelletjes en technische circuits, maar ook penaltyshots en kleine wedstrijden. Futbalista Festivals zijn supercoole voetbaldagen in een toffe, speelse sfeer.
… en dat enkel met andere meisjes!
Ben je tussen 5 en 12 jaar en hou je van voetballen? Speel je al bij een club of heb je nog nooit voetbal gespeeld? Wil je voetbal op een speelse manier ontdekken? Dan zijn Futbalista Festivals voor meisjes de perfecte voetbaldagen om je uit te leven. Naast de tientallen spelletjes, oefeningen en uitdagingen is er trouwens voor elke deelneemster een leuk aandenken voorzien.


Wij verwelkomen Dirk Desmedt die vanaf volgend seizoen de rol van TVJO zal opnemen bij onze club,
om zo de jeugdopleiding te versterken.
Dirk zal samen met onze technische staf de sportieve lijnen van de jeugdwerking vorm geven. Dirk is in het verleden al actief geweest bij SK Leeuw als jeugdtrainer en trainer van de eerste ploeg. Nu is hij actief als trainer van de reserven van Pepingen Halle.
Welkom in onze nieuwe Club!


3 juli 2021 BMW Louyet Cup Dames
4 juli 2021 BMW Louyet Cup Heren


Red Flame Detruyer gaf in mei 2020 voetbaltraining aan Leeuwse meisjes. Bedankt en proficiat aan allen die hun steentje
bijdroegen aan deze prachtige organisatie!


11 oktober 2020 Onze rood gele helden hebben de derby tegen Huizingen winnend afgesloten met 0-1 ? Volgens de voetbalkenners een ware hold-up ? maar daar treuren wij natuurlijk niet om! Om het met een welbekend gezegde te verwoorden. “Drei punten en de rest is cinema” ?Doelpuntenmaker van dienstGlenn Van Roy ⚽️Keep up the good work lads!

Fusieclub Leeuw-Brucom: “Gezondheid gaat nu even voor op competitiesport”

RINGTV.BE